ראשי


הבלוג יעסוק בעיקר בעולמות תוכן הבאים

.Net .Net Core Algorithms Angular 8 Angular Extension Angular Schematic Architecture Asynchronyc Work Caching Clean Architecture Communications DDD Design Patterns Generic Programming Java Script JS Kafka Knowledge Share Machine Learning Micro Services Programing Concepts Protocols RabbitMQ ReactiveX RxJS Statecharts State Machine Web API xstate וובינרים חיפוש עבודה כלים למתכנת סביבות עבודה


כיף לקבל תגובות, וזו דרך לשמוע מה הנושאים שמעניינים אותכם יותר. תוכלו גם להוריד קבצים בדף שימושי – חדש!
אפשר גם לקרוא עלי עוד באודות וליצור קשר.
או בדף הלינקדאין שלי, שגם שם מתפרסמים תכנים תכנותיים.


*️⃣*️⃣*️⃣

פוסטים אחרונים

Statecharts & XState – מכונת מצבים בקונספט יעיל יותר


אם אתם מפתחים שעובדים ומכירים את ג'אווה סקריפט, בין אם אתם אוהדים מושבעים, מפתחי פרונטאנד, או שאתם בכלל באקאנדים שיוצא להם לפעמים לפתח גם לקליינט

וקרה שנתקלתם בקוד מאוד קונדישיינאלי, שגרם לכם לחפש מהי הדרך הטובה למדל את כל המצבים הללו והתנאים שבינהם.

אין תשובה אחידה כמובן, אך בפוסט זה אתאר ספריית ג'אווה סקריפט שבאה…

Finite State Machine כמידול תוכנה


היכרות עם הקונספט של מכונות מצב – למי לא מכיר. פוסט זה מתיימר לתאר את FSM כדזיין הרבה יותר יעיל.

נלמד זאת בהמשך אבל בקצרצרה: כל המצבים והאירועים מצויים בקובץ אחד שמרכז את כל ה"סכמה" שלנו לאותה הלוגיקה.

מה שאומר שלמפתח חדש בצוות, יהיה קל וקריא לראות את כל היכולות שפותחו לאותו משתנה – במקום…

Micro Services Communication


באופן כללי, כשמדברים על קומיוניקציה בין שירותית, ובפרט כאשר באים לתכנן ארכיטקטורת מיקרו שירותים – חשוב ללמוד ולבחון היטב את סוגי התקשורת, הפרוטוקולים, והכלים הנפוצים הקיימים כיום – אשר ייעודם הוא טיפול בתקשורת בין שירותית.

בפוסט זה נסקור את הבעיה והפתרונות האפשריים לסוגיהם.

Micro Services – ארכיטקטורה שתרצו להכיר


מה זה Micro Services? פירוק המוצר לגורמים והרכבה מחדש. שזה אומר, חלוקה של המערכת לאוסף של רכיבים/שירותים פונקציונליים, בצורה אנכית – הפרדה לפי פונקציונאליות, דומיינים עסקיים. כדי להבין מהי Vertical seperation – הפרדה האנכית – ניקח כדוגמא מערכת מונוליטית שמספקת שירות של אותנטיקציה: לצורך הפשטות נניח שכל המערכת שלנו מכילה כרגע רק את הפונקציונאליות הבאה:…

מקורות ללמידת יסודות בתכנות,אלגוריתמים, ML, System Design


טוב אז הנה הרשימה הסודית שלי, למקורות הידע והעשרה. לא באמת, זה לא סודי, זה פשוט קצת מבולגן. ניסיתי לעשות סדר, אבל תמצאו קצת בלאגן כמו עברית אנגלית, חלק לינקים וחלק לא, וכולי. עדיין זה רשימה שווה בעיניי, כי מדובר במקורות שרובם עונים על שני צרכים:

שיהיה זמין. כלומר חינמי לרוב, בשפה העברית או מוסבר…

בואו נדבר על אליס ובוב, RSA, Public-Private Keys ופרוטוקולי תקשורת


אני ממשיכה את "הסדרה" עם כמה קונספטים נוספים בעולם האבטחה, שקשורים באופן בלתי ישיר לאותו פיתוח של בוט חכם ע"ג מערכת סלאק.

הפוסט שם דגש על סדר או הבנת הקונספטים הקשורים בעולם ה- Cryptography, ללא ירידה מעמיקה. כמובן שמומלץ וניתן להרחיב על כל דבר בנפרד ע"י חיפוש גוגל פשוט.

בוט חכם & Slack


בשל מיטאפ שאעביר בקרוב, על בוט שיצרתי על מערכת Slack, התחלתי לכתוב תוכן שחשבתי שכדאי לשתף איתכם בסדרת פוסטים קצרים. זה יכלול דיבור על Slack Bot וגם הרבה קונספטים קשורים שמרכיבים את התהליך, כמו הגנה על הסרבר של הבוט – פתוח לעולם, RSA, Public-Private Key, Https + Man in the Middle, תמיכה ב Multiple Clients…

DSL– פוסט אירוח – סקירה


כשלמדנו לתכנת, למדנו כמעט "לגעת בברזלים", למדנו ליצור משתנים, מצביעים, ואפילו לנהל את האוגרים. בפועל, אנו משתמשים באבסטרקציות – יש דברים שחושפים לנו שאנו יכולים לעשות, ויש דברים אחרים שאינם חשופים לנו, ומבחינתנו הם "קורים באופן אוטומטי". דוגמה לאבסטרקציה זה הקטע שאנחנו מקצים משתנים מבלי לנהל זיכרון. שימו לב, שבהכשרות למתכנתים לומדים איך לתכנת עם…

Caching – מסע מקיף


בקיצור נמרץ: זיכרון מטמון. זהו רכיב תוכנה, או חומרה, שמכיל נתונים שמאוחסנים בד"כ במקום אחר, וגם נתונים מחושבים. המטרה שלו לחסוך זמן ולהגביר מהירות ביצועים כאשר יש שליפה חוזרת וחישובים חוזרים על אותם נתונים. אז במקום לצאת כל פעם לבסיס הנתונים המרוחק ולעבור את כל שלבי בתהליך, אם זה וואלידציות וכולי, שולפים מהמטמון שנמצא במקום…

Clean Architecture


לאחרונה יצא לי להרצות בשתי פורומים שונים על ארכיטקטורה שהתוועדתי אליה באחת העבודות הקודמות שלי. התנסיתי בה באופן אישי, במשך כמה חודשים טובים, בארגון שקיבל החלטה להעביר service מ .Net Famework ל .NetCore 3.x, וה CTO בחברה לקח כמה החלטות ארכיטקטוניות ובכללם ללכת על הארכיטקטורה הזאת, פלוס עוד כמה מתודולוגיות פיתוח ו design patterns שאפרט…

טיפים בחיפוש עבודה, ומילה על חברות השמה


הפוסט הזה הולך להיות לא טכנולוגי, לא קשור לעבודה עצמה אלא יותר לאיך מוצאים את העבודה הרצויה והחלטתי לכתוב אותו, כיוון שאני נתקלת כל הזמן בתובנות חדשות לגבי מערכת ההשמה והגיוס, שתמיד היו דינאמיות, ועם הקורונה, כללי המשחק השתנו ומשתנים עוד יותר. הכתוב מתבסס לא על הידע שלי או בדיקה שעשיתי! אלו תובנות ששמעתי במיטאפים,…

.NET Core – מה זה ולמה כדאי לי לדעת


הפוסט הזה הולך לעסוק בדוטנט core. הוא מיועד למי שלא מכיר ורוצה לקבל קצת רקע בנושא, ומנסה לשכנע למה מאוד מומלץ להתקדם לשם.

דוטנט זהו פריימוורק של מייקרוסופט (לא שפה), המאפשר שליטה בניהול זיכרון, בהתקני קלט פלט, בקימפול התוכנה ועוד.

טוען…

משהו השתבש. יש לרענן את העמוד ו/או לנסות שוב.


דירוג האתר

כאן תוכל לדרג את האתר(חובה)

<span dir=rtl>12תגובות ל‘ראשי’</span>

Add yours

  1. רעיון מצוין , על אף שכמתכנתת האנגלית שלי חייבת להיות טובה , עדיין הטבעי זה הנח ביותר ,
    ואם הפוסטים כאן באמת מקצועיים , אז אין ספק שזה יכול להוסיף רבות . לכל אחת !

    Liked by 1 person

  2. היי אסתר, רעיון מהמם!! הכל מסודר ומאורגן בצורה שקל להבין איפה כל דבר!! ממש כיף לקרוא ולהיעזר:) בהצלחות

    Liked by 1 person

כתיבת תגובה

יצירה של אתר חינמי או בלוג ב־WordPress.com.

למעלה ↑

עם WordPress.com אפשר לעצב אתרים כאלה
להתחיל